Nieuwsletter

Aanmelden / Afmelden nieuwsletter

Rijst met Champignons

Benodigde ingrediënten:
300 gram champignons
2 eetlepels olijfolie
2 kopjes rijst
3 kopjes gekookt water
3 eetlepels roomboter
peterselie

Bereidingswijze:
Spoel de rijst goed af met water en laat het water goed uitlekken in een zeef. Doe een scheutje olie of roomboter in de pan en voeg de rijst toe. Bak de rijst enkele minuten goed door. Voeg vervolgens water toe. Het moet ongeveer een halve cm boven de rijst uitsteken, niet meer anders krijg je pap. Voeg naar smaak zout toe en meng het goed en voorzichtig in de pan op midden laagvuur. Wanneer het begint te koken zet je de pan op laag vuur en plaats je de deksel erop.

Verhit een andere pan met wat olijfolie en voeg de gesneden champignons toe en laat het vervolgens rustig doorbakken.

Pak een kommetje en bedek de bodem met wat de gebakken champignons. Voeg er rijst aan toe en druk met een eetlepel de rijst, zodat het stevig word. Bedek vervolgens de bovenkant met wat champignons. Neem een serveerbord en kantel het kommetje met rijst en champignons erop.