Nieuwsletter

Aanmelden / Afmelden nieuwsletter

Padisah kebabi

Benodigde ingrediënten:
750 gram lams gehakt
100 gram lams vet
peterselie
4 tandjes knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper

Om te serveren:
1 lavas brood
een kommetje verse groente zoals: peterselie, lente ui,sla en komkommer
cherrytomaatjes
2 rode pepers
2 uien en sumak

Bereidingswijze:
Doe het gehakt en lamsvet in een kom en verdeel het. Snij de peterselie en de knoflook in kleine stukjes en voeg deze aan het gehakt toe. Strooi de zwarte peper en zout over het gehakt heen. Kneed met je handen de ingrediënten bij elkaar tot één geheel. Vorm met natgemaakte handen het gehakt aan de prikkers. Smeer de ovenplaat in met wat olie, leg de prikkers erop en doe deze in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat het een rood kleurtje krijgt. Was de verse groente en de cherrytomaatjes en snijd deze in grove stukjes. Snij het lavas brood in stukjes en leg de kebab erop. Tot slot serveer de kebab samen met de verse groeten.